Hurtig levering og gratis retur

Tidligere på ugen blev det afsløret, at Apple og andre tech-giganter havde brugt YouTube-undertekster til at træne deres AI-modeller. Apple har nu præciseret, at deres OpenELM-model, som er en open-source sprogmodel, ikke driver nogen af deres Apple Intelligence-funktioner.

Kontroversen omkring YouTube Undertekster

Undersøgelser viste, at over 170.000 videoer fra populære YouTube-kanaler som MKBHD og Mr. Beast blev brugt til at træne AI-modeller. Dette har skabt en debat om databrug og privatliv, især da mange af disse videoer blev brugt uden skaberens eksplicitte samtykke.

Apple’s OpenELM Model

Apple lancerede OpenELM-modellen som en del af deres bidrag til forskningsfællesskabet og open-source udvikling. Ifølge Apple blev modellen oprettet til forskningsformål og er tilgængelig for offentligheden via deres Machine Learning Research hjemmeside. Apple har understreget, at OpenELM ikke er integreret i deres Apple Intelligence-systemer, og at data fra YouTube-undertekster derfor ikke bruges til at drive Apple Intelligence.

Apple Intelligence og Databrug

Apple har tidligere forklaret, at deres Apple Intelligence-modeller trænes på licenserede data og offentligt tilgængelige data indsamlet af deres webcrawler. Denne fremgangsmåde er designet til at sikre, at dataene er lovligt erhvervet og passende til formålet.

Reaktioner fra Samfundet

Nyhederne om brugen af YouTube-data har ført til en bølge af reaktioner fra både skabere og forbrugere. Mange skabere er bekymrede over, at deres indhold bruges til træning af AI-modeller uden deres tilladelse, hvilket rejser spørgsmål om ophavsret og kompensation.

Apple’s Fremtidige Planer for OpenELM

Apple har også meddelt, at de ikke har planer om at udvikle nye versioner af OpenELM-modellen. Dette kan tolkes som en respons på den nylige kontrovers og en måde at berolige offentligheden og interessenter om deres hensigter og praksis.

Andre Virksomheders Brug af YouTube Data

Ifølge rapporter fra Wired har virksomheder som Anthropic og NVIDIA også brugt YouTube-undertekster til at træne deres AI-modeller. Dette peger på en bredere branchepraksis, hvor offentlig tilgængelige data udnyttes til AI-træning, hvilket potentielt kan føre til yderligere reguleringer og retningslinjer i fremtiden.

Hvad Betyder Dette for Fremtiden?

Denne situation understreger behovet for klare retningslinjer og politikker omkring brugen af offentlig tilgængelige data til AI-træning. Tech-giganter som Apple og Meta står overfor et stigende pres for at sikre, at deres dataindsamlings- og træningspraksis er etiske og lovligt forsvarlige.

Apple’s Engagement i Open Source

Trods kontroversen fortsætter Apple med at støtte open-source-initiativet og fremme innovation inden for AI-forskning. OpenELM-modellen, som er frit tilgængelig for forskere og udviklere, afspejler Apples engagement i at bidrage til den bredere teknologiske udvikling.

Konklusion

Apple’s afvisning af at bruge OpenELM til deres Apple Intelligence-systemer viser deres forsøg på at navigere komplekse etiske og juridiske landskaber. Mens debatten om brugen af YouTube-data til AI-træning fortsætter, er det klart, at gennemsigtighed og ansvarlighed vil være nøgleelementer i fremtidens teknologiske udvikling. Det er afgørende, at både virksomheder og regulatorer samarbejder om at skabe rammer, der balancerer innovation og brugerrettigheder.

For mere information om Apple Intelligence og relaterede emner, kan du også læse artiklerne på We❤️Apple.dk:

Seneste nyheder

Se alle

Apple kalder AirPods-designet 'snorklen', plus andre detaljer om AirPods 4

Apple kalder AirPods-designet 'snorklen', plus andre detaljer om AirPods 4

AirPods 4, der forventes at blive lanceret i slutningen af 2023 eller begyndelsen af 2024, tilbyder en række spændende nye funktioner. Dette inkluderer et nyt design med en længere stilk, forbedret lydkvalitet og mulighed for tilpasset støjreduktion. Derudover vil de have længere batterilevetid, bedre integration med Siri og flere farvemuligheder. Prisen forventes at være på linje med tidligere modeller.

Læs mere

Her er alle værktøjer, du skal bruge for at udskifte iPhone 16's batteri.

Her er alle værktøjer, du skal bruge for at udskifte iPhone 16's batteri.

Denne omfattende guide fra We❤️Apple.dk viser dig, hvordan du udskifter batteriet i iPhone 16. Guiden inkluderer en liste over nødvendige værktøjer og en trin-for-trin vejledning. Følg denne guide for at forlænge levetiden på din iPhone 16.

Læs mere

iPhone 16 tip: Erstat kamera-knappen på din låseskærm

iPhone 16 tip: Erstat kamera-knappen på din låseskærm

iPhone 16 bringer en spændende ny funktion med sig: muligheden for at tilpasse kamera-knappen på din låseskærm. Læs denne artikel for at lære, hvordan du ændrer knappen og gør din iPhone 16 endnu mere personlig. Opdag også de andre spændende funktioner på iPhone 16 og hold dig opdateret med de nyeste iPhone-trends hos We❤️Apple.dk.

Læs mere