Apple Godkender Epic Games’ Tredjeparts App Markedsplads

Apple Godkender Epic Games’ Tredjeparts App Markedsplads

Apple har netop godkendt Epic Games’ tredjeparts app markedsplads, Epic Games Store, efter en periode med forsinkelser og afvisninger. Denne beslutning markerer en vigtig milepæl i konflikten mellem de to teknologigiganter og kan potentielt ændre dynamikken i app-økosystemet på iOS-platformen  .

 

Konflikten mellem Apple og Epic Games

Konflikten mellem Apple og Epic Games begyndte i 2020, da Epic Games forsøgte at omgå Apples betalingssystemer i deres populære spil Fortnite. Dette førte til, at Apple fjernede Fortnite fra App Store, hvilket igen resulterede i en række juridiske kampe. Senest har Epic Games anklaget Apple for forsætligt at forsinke notarisationen af deres app markedsplads i EU, hvilket Apple nu har godkendt  .

 

Årsager til Afvisning

I sin oprindelige klage hævdede Epic Games, at Apple havde afvist deres indsendelse to gange på grund af designligheder mellem App Store og Epic Games Store. Specifikt blev Epics “Install”-knap anset for at være for lig Apples “Get”-knap, og deres “In-app purchases”-etiket for lignende til Apples “In-App Purchases”-etiket. Epic Games forsvarede sig ved at sige, at de brugte standardkonventioner, der anvendes på tværs af populære app butikker på flere platforme, for at gøre butikken nem at forstå for mobilbrugere .

 

Apples Reaktion

Apple har udtalt til Reuters, at de oprindelige afvisninger ikke havde noget at gøre med Fortnite-appen, som allerede er blevet godkendt. Godkendelsen af Epic Games Store betyder, at markedspladsen nu er på vej til at blive lanceret i EU inden for de næste par måneder, hvor den vil indeholde både Epics eget indhold og en række tredjepartspartnere .

 

Betydning for App Økosystemet

Godkendelsen af Epic Games Store er en stor sejr for Epic Games og andre virksomheder, der har kritiseret Apples strenge regler og gebyrer for alternative app markedspladser. Dette sker i lyset af den europæiske kommissions foreløbige vurdering, som hævder, at Apples anti-styringspolitikker er i strid med Digital Markets Act (DMA). Kommissionen undersøger også Apples Core Technology Fee og de omgivende regler for alternative app markedspladser  .

 

Hvad Betyder Det for Brugerne?

Med lanceringen af Epic Games Store på iOS kan brugerne forvente en ny måde at downloade og administrere apps på. Epic Games har lovet at dele flere detaljer i tiden op til lanceringen senere på året. Dette kan potentielt give brugerne flere valgmuligheder og bedre vilkår, især med hensyn til in-app køb og betalinger  .

Tilbage til blog

Indsend en kommentar