Apple Intelligence og andre nye funktioner forsinkes i EU

Apple Intelligence og andre nye funktioner forsinkes i EU

Apple har annonceret, at tre væsentlige funktioner i deres kommende operativsystemer, iOS 18 og macOS Sequoia, ikke vil være tilgængelige i EU ved lanceringen senere på året. De berørte funktioner er Apple Intelligence, iPhone Mirroring til Mac og SharePlay Screen Sharing. Denne forsinkelse skyldes reguleringsmæssige bekymringer i forhold til EU’s Digital Markets Act (DMA), og Apple har oplyst, at disse funktioner ikke vil være tilgængelige for EU-kunder i hele 2024.

 

Apple Intelligence

Apple Intelligence er en central ny funktion i iOS 18 og macOS Sequoia, der tilbyder en række AI-drevne funktioner. Disse inkluderer skriveværktøjer, der kan omskrive, korrekturlæse og opsummere tekst på tværs af forskellige apps som Mail, Notes, Pages og tredjepartsapps. Funktionen vil også omfatte en ny billedværktøjskasse, Image Playground, som gør det muligt at skabe animerede, illustrerede eller skitserede billeder på få sekunder. Siri har også fået en omfattende opdatering med mere naturlig, kontekstrelevant og personlig interaktion, der nu også omfatter muligheden for at skrive til Siri   .

 

iPhone Mirroring til Mac

En anden spændende ny funktion er iPhone Mirroring til macOS Sequoia. Denne funktion gør det muligt for brugere at se og interagere med deres iPhone-skærm direkte fra deres Mac. Notifikationer fra iPhone vil også blive spejlet til Mac-skærmen, hvilket gør det lettere at holde styr på beskeder og andre vigtige opdateringer uden at skulle skifte mellem enheder  .

 

SharePlay Screen Sharing

SharePlay Screen Sharing er en forbedring af den eksisterende skærmdelingsfunktion i FaceTime. Med iOS 18 vil brugere kunne bede om kontrol over en vens enhed, hvilket åbner op for nye muligheder for samarbejde og fjernsupport. Funktionen er designet til at gøre det lettere at dele og styre indhold på tværs af enheder under en FaceTime-opkald  .

 

Regulering og forsinkelse

Det er endnu uklart, præcis hvilke interoperabilitetskrav i EU’s Digital Markets Act, der har forårsaget forsinkelsen af disse funktioner. Apple har udtalt, at implementering af disse funktioner ville kompromittere “privatliv og sikkerhed”, men har ikke givet en specifik tidsramme for, hvornår funktionerne kan forventes at blive lanceret i EU. Denne forsinkelse er en skuffelse for mange Apple-brugere i EU, som ellers havde set frem til disse væsentlige opdateringer   .

 

Fremtiden for Apple Intelligence

For brugere uden for EU vil Apple Intelligence begynde at rulle ud denne efterår for enheder med iOS 18.0, der er sat til at omfatte engelsksprogede enheder i USA. Flere Intelligence-funktioner, såsom nye Siri-funktioner, vil blive tilføjet i fremtidige iOS 18-opdateringer. Det samme gælder for Mac iPhone Mirroring, der forventes senere på året med en opdatering til macOS Sequoia, og SharePlay Screen Sharing, som vil være en del af den første iOS 18.0-lancering  .

We❤️Apple.dk vil fortsætte med at dække disse udviklinger tæt, så sørg for at holde øje med vores blog for de nyeste opdateringer og analyser.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar