Apple og Meta i Overraskende Samarbejde om AI til iOS 18

Apple og Meta i Overraskende Samarbejde om AI til iOS 18

Apple og Meta har historisk set ikke haft det bedste forhold. Gennem årene har de to teknologigiganter været i konflikt over spørgsmål som privatliv, app store-politik og meget mere. Deres respektive administrerende direktører, Tim Cook og Mark Zuckerberg, har også i interviews udtrykt deres uenigheder åbent. Men det ser nu ud til, at de to rivaler kan finde fælles fodslag i AI-boomet.

 

Hvad Skete Der?

Ifølge en rapport fra The Wall Street Journal har Apple og Meta haft diskussioner om en potentiel integration af Meta AI-modeller i iOS 18. Denne integration vil ligne den aftale, Apple allerede har indgået med OpenAI’s ChatGPT. Mens størstedelen af Apple Intelligence-funktionaliteten drives af Apples egne modeller, søger virksomheden at udvide med tredjeparter for at forbedre brugeroplevelsen ved forespørgsler om ’verdensviden’.

 

Hvordan Vil Det Fungere?

Med iOS 18 vil Siri kunne stille brugeren spørgsmål som, om de vil sende en forespørgsel til ChatGPT. Hvis brugeren giver tilladelse, vil OpenAI’s model behandle forespørgslen, og svaret vil vises direkte i Siri-udsigten. Denne integration, som også vil være tilgængelig via Apple Intelligence Writing Tools, giver brugerne mulighed for at generere tekst og fotorealistiske billeder. Apple har sikret, at ChatGPT ikke må indsamle brugerdata og skal slette information efter behandling af forespørgsler   .

 

Meta AI’s Rolle i Apple Intelligence

Hvis partnerskabet mellem Apple og Meta bliver en realitet, kan Meta AI-modeller også blive en del af Apple Intelligence. Dette kan åbne op for flere muligheder og forbedre brugernes interaktioner med AI på deres Apple-enheder. Apple har også været i samtaler med andre AI-udviklere som Google Gemini, Perplexity, og Anthropic  .

 

Apple Intelligence: En Ny Æra for Siri

Apple Intelligence vil være en central del af iOS 18, iPadOS 18, og macOS Sequoia. Det vil først være tilgængeligt i USA og på engelsk, og kræver iPhone 15 Pro, iPad eller Mac-modeller med M1-chip eller nyere. Apple Intelligence lover en mere naturlig og kontekstuelt relevant Siri, der kan udføre mere komplekse opgaver på tværs af apps og tjenester. For eksempel vil Siri kunne hjælpe med at planlægge emails, skifte mellem lys og mørk tilstand, og tage handling baseret på indholdet på skærmen   .

 

Privatliv og AI

En vigtig del af Apple Intelligence er beskyttelsen af brugerens privatliv. Mange af de AI-modeller, der driver Apple Intelligence, kører lokalt på enheden, og mere komplekse forespørgsler, der kræver større datakraft, behandles med maksimal respekt for brugernes data  .

Tilbage til blog

Indsend en kommentar