Apple Udgiver Første macOS Sonoma 14.6 Public Beta

Apple Udgiver Første macOS Sonoma 14.6 Public Beta

Apple har netop udgivet den første offentlige beta af macOS Sonoma 14.6, som giver ikke-udviklere mulighed for at teste softwaren før dens officielle lancering. Denne offentlige beta følger kun få dage efter, at Apple frigav den første udviklerbeta, og det ser ud til, at Apple fortsætter med at finpudse de sidste detaljer, inden den endelige udgivelse.

 

Hvordan man tilmelder sig betaen

For at deltage i macOS Sonoma 14.6 beta-programmet skal beta-testere tilmelde sig gennem Software Update-sektionen i Systemindstillinger-appen. Under “Beta opdateringer” kan man nemt slå Sonoma Public Beta til. Bemærk, at man skal registrere sig på Apples beta test-hjemmeside for at deltage.

 

Hvad er nyt i macOS Sonoma 14.6?

Selvom der ikke er opdaget nogen nye funktioner specifikt for macOS Sonoma 14.6, bringer macOS Sonoma generelt en række spændende nyheder og forbedringer til Mac-brugere. Lad os se nærmere på nogle af de mest bemærkelsesværdige funktioner i denne udgivelse.

 

Nye Screensavers og Widgets

macOS Sonoma introducerer et udvalg af nye videobaserede skærmskånere, der langsomt omdannes til statiske billeder på skrivebordet, når man logger ind. Disse inkluderer imponerende optagelser fra steder som Hong Kong, Arizona og Sonoma i Nordcalifornien. Desuden kan widgets nu placeres frit på skrivebordet og interagere direkte med brugeren, hvilket gør det lettere at håndtere påmindelser, medieafspilning og hjemmekontrol fra skrivebordet.

 

Forbedringer i Videoopkald og Safari

En af de store forbedringer i macOS Sonoma er de nye funktioner til videoopkald. Presenter Overlay-funktionerne sikrer, at man forbliver synlig under skærmdeling, og håndbevægelser kan nu udløse 3D-effekter som fyrværkeri og konfetti under opkald. I Safari kan brugere nu oprette profiler til at adskille arbejds- og privatliv, og enhver hjemmeside kan nu tilføjes som en webapp direkte fra Safari-menuen.

 

PDF og Noter

Med forbedret autofyldning af PDF-dokumenter kan macOS Sonoma identificere felter i en PDF eller et scannet dokument og hurtigt udfylde dem med oplysninger fra kontaktkort. Desuden får Noter-appen nye måder at organisere, læse og annotere PDF’er på, hvilket gør det lettere at samarbejde i realtid.

 

Spiltilstand og Porting Toolkit

macOS Sonoma introducerer en ny spiltilstand, der prioriterer spil på CPU og GPU, hvilket reducerer forsinkelser og forbedrer reaktionshastigheden for trådløst tilbehør. Denne tilstand sikrer en glattere og mere konsistent spiloplevelse. For udviklere gør et nyt porting toolkit det lettere at overføre spil fra andre platforme til macOS.

 

Kompatibilitet og Tilgængelighed

macOS Sonoma er kompatibel med en række nyere Macs, inklusive iMac fra 2019 eller senere, MacBook Air fra 2018 eller senere og MacBook Pro fra 2018 eller senere. Selvom macOS Sonoma bringer mange nye funktioner, understøtter det stadig nogle ældre Intel-baserede Macs.

 

Konklusion

Som Apple nærmer sig den endelige lancering af macOS Sequoia, markerer macOS Sonoma 14.6 en vigtig milepæl i udviklingen. Med forbedringer i alt fra videopkald og widgets til Safari og gaming, fortsætter Apple med at levere en mere integreret og effektiv oplevelse for Mac-brugere.

Følg med på We❤️Apple.dk for flere opdateringer om de nyeste Apple-produkter og -softwareudgivelser. Vi holder dig opdateret med alt, hvad du behøver at vide om din Mac og andre Apple-enheder.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar