Hvad kan du forbinde til iPhone 15 med USB-C?

Hvad kan du forbinde til iPhone 15 med USB-C?

Med lanceringen af iPhone 15 og iPhone 15 Plus har Apple endelig sagt farvel til Lightning-porten og indført USB-C. Dette skift åbner op for en ny verden af bekvemmelighed, hvor det er muligt at forbinde en lang række tilbehør og perifere enheder. iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max går endda et skridt videre med understøttelse af USB-3 hastigheder, som muliggør dataoverførsler med hastigheder op til 10 Gbps. Her er en guide til, hvad du kan forbinde til din nye iPhone med USB-C.

 

Hvorfor skiftede Apple fra Lightning?

Apple var i mange år dybt engageret i Lightning-porten på iPhones. Dog begyndte virksomheden at anvende USB-C på deres Mac- og iPad-modeller fra 2015 for at modernisere pc-tilslutning. USB-C er alsidig og kan både overføre strøm og data med samme stik. USB-4 og Thunderbolt tilbyder endda endnu højere dataoverførselshastigheder.

En af de væsentlige årsager til skiftet var EU-kommissionens lovgivning, som pålægger brugen af USB-C som standard til telefoner for at reducere elektronisk affald. Dette tvang Apple til enten at lave en speciel model af iPhone til det europæiske marked eller at adoptere USB-C globalt. Apple valgte det sidste, hvilket udover at kræve en udskiftning af eksisterende Lightning-kabler, bringer mange fordele.

 

Universel USB-C opladning

Med en iPhone 15 kan du nu bruge det samme kabel til at oplade alle dine enheder. Næsten alle iPads har en USB-C port, og alle Macs har haft USB-C i et årti. De nyeste Macs kommer med Apples MagSafe oplader, men de kan også oplades via deres USB-C porte. Den nyeste generation af Apple TV kommer med en USB-C fjernbetjening, og Apple har lige lanceret nye AirPods Pro med en USB-C opladningsetui.

Apple sælger sine egne USB-C opladningskabler, og iPhone kommer med et højkvalitets vævet kabel i kassen. Du kan bruge ethvert USB-C opladningskabel eller tilbehør på markedet til at oplade dit Apple-udstyr. For at oplade din iPhone med fuld hastighed skal du bruge en 20-watt eller 30-watt strømadapter.

 

Oplad andre enheder med din iPhone 15

En anden fordel ved USB-C er, at du kan bruge din iPhone til at oplade andre tilbehør. iPhone 15 kan modtage op til 27 watt gennem USB-C porten, men kan også levere omkring 4.5 watt. Dette betyder, at du kan bruge din iPhone til at oplade dine AirPods eller endda en anden iPhone.

 

Forbindelse til eksterne skærme

Med USB-C på iPhone 15 kan du direkte forbinde til en skærm. Brug et USB-C til HDMI kabel og vis din iPhone skærm på et 4K TV eller en monitor. Hvis du ser en film i en videostreaming app, vil filmen automatisk fylde TV’et med afspilningskontroller på touchskærmen. Det er også nemt at vise dine fotos eller holde en præsentation ved blot at forbinde din telefon direkte til en projektor.

 

Udvid din lokale lagring med bærbare USB-C harddiske og SD-kort

Forbind en USB-C harddisk eller SD-kortlæser og browse filer direkte ved hjælp af Filer appen på iPhone. Du kan importere fotos direkte fra et SD-kort til din iPhone’s fotobibliotek, tømme SD-kortet og fortsætte med at tage billeder. iPhone 15 Pro kamera appen tillader optagelse af ProRes 4K ved 60 FPS video direkte til USB-3 lagerenheder, hvilket er ideelt for dem, der arbejder med store filstørrelser.

 

Tilslut hardware tastaturer og kablet internet

USB-C på iPhone understøtter næsten ethvert tilbehør uden behov for særlige drivere eller ekstra konfiguration. Det betyder, at du kan tilslutte et hardware tastatur, som bare vil fungere. Eller hvis du laver podcasting på farten, kan du optage med en mini USB-C mikrofon. En anden mulighed er kablet internet, ved brug af en USB-C til Ethernet adapter.

 

Kablede hovedtelefoner

Selvom mange er gået over til trådløse Bluetooth hovedtelefoner som AirPods, foretrækker nogle stadig kablede hovedtelefoner. Med USB-C på iPhone 15 er det nu muligt at bruge USB-C hovedtelefoner, som også vil fungere med din computer og andre enheder med USB-C port.

 

Forbind multi-port hubs

USB-C er meget fleksibel og tillader data og strøm at rejse gennem samme port. Dette betyder, at du kan bære en enkelt dongle, som er en multi-port hub med forskellige indgange og udgange. For eksempel, en Anker 5-i-1 hub vil fungere med USB-3 USB-C porten på iPhone 15 Pro og tillade dig at forbinde til eksterne skærme, strøm, USB tilbehør og mere på samme tid.

Skiftet til USB-C bringer mange fordele og gør det muligt at bruge en lang række tilbehør med din iPhone, hvilket gør din digitale oplevelse mere sammenhængende og bekvem.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar