Gratis levering ved bestilling over 500 DKK

Beats Studio3 Wireless Trådløs Hovedtelefoner – marineblå

Beats Studio3 Wireless Trådløs Hovedtelefoner – marineblå

1.524,88 kr

Tilføj til kurv

Mexico sagsøger Google over kontroversiel omdøbning af Mexicanske Golf

Mexicos præsident, Claudia Sheinbaum, har fredag annonceret en opsigtsvækkende retssag imod Google, efter at tech-giganten har ændret navnet på den Mexicanske Golf til "Gulf of America" for amerikanske brugere. Denne ændring skete efter direkte ordre fra tidligere præsident Donald Trump, som en del af hans efterstræbte navneskifte i begyndelsen af hans præsidentperiode, rapporterer CBS News.

Mexicos præsident Claudia Sheinbaum taler den 22. april 2025
Mexicos præsident Claudia Sheinbaum taler den 22. april 2025. | Foto: YURI CORTEZ/AFP via Getty Images

Google nægter at skifte navn trods pres fra Mexico

Google valgte at efterkomme Trumps krav tidligt og ændrede derfor navnet i Google Maps til "Gulf of America" på det amerikanske marked, mens de mexicanske brugere stadig ser den normale betegnelse "Gulf of Mexico". Uden for USA og Mexico er betegnelsen blevet ændret til det kompromissøgende navn "Gulf of Mexico (Gulf of America)". Dette har vakt kraftig modstand fra Mexico, der tidligere har bedt Google om at fjerne denne betegnelse i breve sendt til virksomheden. Google har dog afvist alle henvendelser, og vicepræsident for offentlig politik hos Google, Cris Turner, har svaret, at der ikke umiddelbart er planer om ændring af dette standpunkt, fortæller AP News.

Mexico: "Hold jer til jeres egne grænser!"

Ved en pressebriefing fredag understregede præsident Sheinbaum tydeligt, at USA ikke har autoritet til at navngive hele golfområdet, eftersom det er internationalt. "USA kan vælge navne på deres eget territorium, eksempelvis stater eller søer, men de kan ikke ændre navnet indenfor vores områder eller Cubas grænser," argumenterede Sheinbaum offentligt. "Vi beder Google respektere internationale grænser og holde sig indenfor det, der er fastsat af USA's egen regering."

Teknologiverdenens respons: Apple Maps følger trop

Blandt de store tech-spillere var Google først til at imødekomme Trump-administrationens krav, men Apple var hurtigt til at følge eksemplet og ændrede navnet på Apple Maps til samme kontroversielle betegnelse – "Gulf of America" – kort efter Googles ændring den 10. februar. Ikke alle tech-giganter har dog været lige lydige: MapQuest har konsekvent valgt at ignorere navneændringen og har endda oprettet en særskilt hjemmeside, der humoristisk pointerer absurditeten i denne handling.

Denne sag markerer en interessant tendens, hvor teknologi bliver presset til politisk stillingtagen, og selskaberne kan ende i midten af geopolitiske konflikter. For Apple-brugere og tech-elskere hos We❤️Apple rejser sagen spørgsmålet om tech-giganternes neutralitet og deres evne til at stå imod politisk pres.


En politisk kamp med Apple og Google i centrum

Den amerikanske Kongres valgte torsdag at lovfæste navneændringen "Gulf of America", hvilket yderligere øger presset på Google og Apple. Samtidig har Trumps administration været yderst hårdhændet mod pressefriheden, blandt andet udelukket The Associated Press fra presseseancer i Det Hvide Hus på grund af deres afvisning af at efterkomme denne politiske navneændring. Først efter indgriben fra en domstol er dette forbud blevet ophævet. Disse udfordringer understreger, hvor hurtigt tech-branchen og medierne kan blive centrum for politiske magtkampe.

Hvad kan danske brugere forvente fremover?

For danske Apple- og Google-brugere kan spørgsmålet virke fjernt, men sagen illustrerer klart de politiske påvirkninger, tech-virksomheder kan udsættes for globalt. Hos We❤️Apple vil vi fortsat følge udviklingen tæt. Vil du holde dig opdateret om Apple-nyheder, tech-udviklinger og anderledes historier som denne, kan du besøge vores hjemmeside og være blandt de første, der får besked.

Vil du vide mere? Besøg vores søgeside hos We❤️Apple og find endnu flere interessante artikler.