Apple Afviser Samarbejde med Meta og Satser på OpenAI til iOS 18

Apple Afviser Samarbejde med Meta og Satser på OpenAI til iOS 18

Apple har for nylig afvist et samarbejde med Meta om integration af deres AI-chatbot i det kommende iOS 18. I stedet har Apple valgt at indgå en aftale med OpenAI for at integrere ChatGPT i deres operativsystem. Denne beslutning markerer et vigtigt skridt i Apples strategi for at forbedre deres AI-funktioner og sikre brugernes privatliv.

 

Apple og Meta: Hvorfor blev samarbejdet afvist?

Ifølge en rapport fra Bloomberg, havde Apple og Meta indledende drøftelser om at integrere Meta’s AI-chatbot, men Apple valgte at trække sig ud af aftalen. En af hovedårsagerne til denne beslutning var Apples bekymringer omkring Meta’s privatlivspolitikker. Apple har længe været kendt for at prioritere brugernes privatliv, og det er tydeligt, at Meta’s praksisser ikke levede op til Apples standarder  .

 

Apple og OpenAI: Et Strategisk Partnerskab

Under WWDC 2024 annoncerede Apple deres partnerskab med OpenAI, hvilket indebærer integration af ChatGPT i Siri og Apple Intelligence på iOS 18. Når Siri ikke kan besvare et spørgsmål, vil brugerne blive spurgt, om de vil have ChatGPT til at hjælpe. Dette partnerskab gør det muligt for Apple at tilbyde den bedste tilgængelige AI-chatbot til deres brugere  .

Apple har udtalt, at de vil fortsætte med at tilføje flere AI-platforme i fremtiden, så brugerne kan vælge den løsning, der passer bedst til dem. Dette inkluderer potentielle fremtidige aftaler med Google, selvom der endnu ikke er indgået en aftale .

 

Funktioner i Apple Intelligence

Apple Intelligence, som bliver en del af iOS 18, iPadOS 18 og macOS Sequoia, vil tilbyde en række nye AI-funktioner. Disse funktioner vil først blive tilgængelige på engelsk i USA og vil kræve en iPhone 15 Pro, iPad eller Mac med M1 chip eller nyere. Yderligere sprog og regioner vil blive understøttet gradvist over tid  .

 

Fokus på Privatliv og Hastighed

En stor del af iOS 18’s AI-funktioner vil blive drevet af Apples egne datacentre med Apple Silicon-processorer, hvilket betyder, at de fleste funktioner vil blive udført direkte på enheden. Dette giver både hastighedsfordele og bedre privatlivsbeskyttelse, da dataene ikke behøver at blive sendt til eksterne servere .

 

Konklusion

Apple’s beslutning om at afvise Meta og i stedet indgå et partnerskab med OpenAI understreger deres engagement i at beskytte brugernes privatliv og levere de bedste AI-løsninger. Med integrationen af ChatGPT i Siri og Apple Intelligence, ser fremtiden for iOS 18 meget lovende ud.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar