Apple Introducerer Nyt Venligt AI-logo og Siri-ikon

Apple Introducerer Nyt Venligt AI-logo og Siri-ikon

Apple har for nylig præsenteret to nye logoer under deres WWDC-præsentation: et for Apple Intelligence og et for den nye AI-drevne Siri. Begge logoer er designet med det formål at fremstå venlige, utruende og bevidst ikke-antropomorfe. Dette designvalg afspejler en bredere tendens inden for teknologiindustrien, hvor AI-logoer ofte er enkle, farverige og abstraherede, uden menneskelige eller robotlignende træk.

 

Hvorfor To Logoer?

Siri er den primære grænseflade til mange af Apples AI-funktioner, så beslutningen om at have to forskellige logoer kan virke overraskende. Ikke desto mindre er begge logoer tydeligt en del af samme familie, hvilket skaber en visuel sammenhæng mellem dem. Mens Siri-ikonet vil repræsentere den stemmeaktiverede assistent, er Apple Intelligence-logoet mere generelt og symboliserer virksomhedens overordnede AI-initiativ .

 

Designfilosofien Bag AI-logoer

TechCrunch’s Devin Coldeway bemærker, at mange AI-logoer deler fælles karakteristika: de er venlige, abstrakte og bruger ofte glade farver som pasteller og bløde gradienter. Disse farver og former er designet til at være indbydende og tiltalende, hvilket skaber et venligt udseende, der er langt fra truende. Dette er i kontrast til mere menneskelige eller robotagtige designs, som kan give et mere uhyggeligt indtryk .

 

Undgåelse af Antropomorfisme

Antropomorfisme, hvor menneskelige egenskaber tillægges ikke-menneskelige enheder, undgås bevidst i design af AI-logoer. Dette skyldes dels et ønske om at undgå at skabe urealistiske forventninger til AI’s kapaciteter. For eksempel kan en AI med et menneskelignende udseende fejlagtigt antages at have menneskelige følelser eller evner, hvilket kan føre til skuffelse eller misforståelser .

 

Siri’s Historie og Udvikling

Siri blev udviklet med visionen om at skabe en samtaleassistent, der kunne interagere med information på en naturlig og brugervenlig måde. Efter årtiers forskning blev Siri til sidst lanceret og hurtigt adopteret af Apple. Adam Cheyer, en af de oprindelige udviklere af Siri, understreger vigtigheden af at have et stærkt og differentieret produkt, der kan fremstå magisk for brugerne. Dette har været en central filosofi bag udviklingen af Siri og andre AI-produkter hos Apple .

Fremtiden for Siri og Apple Intelligence

Med de nye logoer signalerer Apple en fornyet satsning på AI og en fortsat udvikling af Siri. Den nye ‘farverige ramme’ Siri-animation er et eksempel på Apples fortsatte fokus på at gøre teknologien mere tiltalende og brugervenlig. Det forventes, at Apple vil fortsætte med at udvikle deres AI-teknologier, samtidig med at de bevarer et designfokus, der gør teknologien tilgængelig og imødekommende for brugerne .

Tilbage til blog

Indsend en kommentar