Apple lancerer macOS Sequoia beta 2

Apple lancerer macOS Sequoia beta 2

Apple har netop frigivet den anden beta-version af macOS 15 Sequoia til udviklere, som en del af deres kontinuerlige indsats for at forbedre og udvide funktionaliteten på tværs af deres enheder. Denne opdatering, som blev annonceret sammen med iOS 18 beta 2, introducerer flere spændende nye funktioner, der vil revolutionere, hvordan brugerne interagerer med deres Mac og iPhone. Lad os dykke ned i, hvad macOS Sequoia beta 2 har at byde på.

 

iphone screen mirroring

iPhone Mirroring: En revolutionerende funktion

En af de mest bemærkelsesværdige tilføjelser i macOS Sequoia er iPhone Mirroring. Denne funktion udvider Continuity-konceptet ved at give brugerne fuld adgang til deres iPhone direkte fra deres Mac. Når denne funktion er aktiveret, vil brugerens iPhone-skærm, inklusive tapet og ikoner, blive spejlet på Mac’en. Brugere kan navigere mellem skærme, starte og gennemse deres yndlingsapps, og endda bruge Mac’ens tastatur, mus og trackpad til at interagere med iPhone. Lydafspilning kommer også fra Mac’en, hvilket giver en sømløs oplevelse. Denne funktion kommer dog ikke til EU fra starten og er heller ikke aktiveret i Beta 2.

 

Avanceret vinduestiling og nye Safari-funktioner

macOS Sequoia introducerer også en ny vinduestilingsfunktion, som gør det nemt at arrangere åbne vinduer i en ønsket layout. Denne funktion er især nyttig for brugere, der arbejder med flere applikationer samtidig og har brug for en organiseret arbejdsflade.

Safari har fået flere opdateringer, herunder en ny Læser-tilstand, som fjerner distraktioner og giver en mere fokuseret læseoplevelse. Derudover gør en ny Visningsfunktion det muligt for brugere at identificere og fremhæve videoer på websider, hvilket gør det nemmere at finde og se indhold.

 

Dedikeret Passwords app og forbedret sikkerhed

En anden væsentlig tilføjelse er den nye Passwords app, som erstatter Keychain. Denne app samler alle brugerens adgangskoder på ét sted og synkroniserer dem på tværs af Apple-enheder ved hjælp af iCloud. Passwords appen er også tilgængelig på Windows via iCloud for Windows, hvilket gør det lettere for brugere at administrere deres adgangskoder uanset hvilken platform de bruger.

 

Smartere noter og kraftfulde skriveværktøjer

Noter-appen har fået smarte opdateringer, der gør det lettere at tage detaljerede noter. Funktionen til automatisk transskription og opsummering ved hjælp af Apple Intelligence lader brugerne holde fokus på møder og samtaler, mens deres enheder fanger og organiserer informationen. Desuden kan brugerne nu indtaste ligninger direkte i noter og få dem løst med det samme.

 

Forbedret Siri og avanceret Apple Intelligence

Siri på Mac er blevet mere naturlig og kontekstuel, takket være Apple Intelligence. Brugerne kan nu skifte mellem tekst og tale, afhængigt af hvad der passer dem bedst i øjeblikket. Med Private Cloud Compute sikrer Apple, at alle forespørgsler behandles sikkert og privat, hvilket betyder, at ingen data opbevares eller tilgås af Apple.

 

Fotos, Beskeder og Kort opdateringer

Fotos-appen introducerer “Memories”, som lader brugerne skabe historier ud fra deres billeder og videoer ved blot at beskrive dem. Appen vil automatisk vælge de bedste øjeblikke og sammensætte dem til en narrativ film. Beskeder-appen har fået nye tekst-effekter, emoji og sticker Tapbacks, samt muligheden for at planlægge beskeder til senere afsendelse. Apple Maps tilføjer flere funktioner, inklusive kuraterede vandreture og specialtilpassede ruter.

 

Kompatibilitet og tilgængelighed

macOS Sequoia vil være kompatibel med følgende enheder:

iMac (2019 og senere)

Mac Studio (2022)

Mac mini (2018 og senere)

Mac Pro (2019 og senere)

iMac Pro (2017 og senere)

MacBook Air (2020 og senere)

MacBook Pro (2018 og senere)

 

Apple Intelligence og de relaterede funktioner kræver en Apple M1 chip eller nyere.

 

Udgivelsesdato og hvordan man får betaen

Den nuværende beta er kun tilgængelig for udviklere, men en offentlig beta forventes at blive frigivet i juli. Den endelige version vil være tilgængelig som en gratis softwareopdatering til kompatible Mac-ejere til efteråret 2024.

For at downloade og installere macOS Sequoia beta, skal udviklere tilmelde sig Apple Developer Program og følge en række enkle trin i Systemindstillingerne på deres Mac.

 

Konklusion

macOS Sequoia beta 2 bringer en række imponerende nye funktioner, der vil forbedre brugeroplevelsen på tværs af Apple-enheder. Fra iPhone Mirroring til avancerede skriveværktøjer og smarte noter, er denne opdatering designet til at gøre det lettere og mere effektivt at arbejde og kommunikere. Hold øje med den offentlige beta i juli og den officielle udgivelse senere på året for at opleve alle disse nye funktioner selv.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar