Apples nye Image Playground-app: AI-genererede billeder og metadata

Apples nye Image Playground-app: AI-genererede billeder og metadata

Med den kommende lancering af iOS 18 introducerer Apple en række innovative funktioner under deres “Apple Intelligence” suite af AI-værktøjer. En af de mest spændende tilføjelser er appen Image Playground, som giver brugerne mulighed for at generere billeder ud fra tekstkommandoer eller fotos. Dette værktøj er designet til at skabe animerede og ikke-fotorealistiske billeder, hvilket reducerer risikoen for misinformation.

Hvad er Image Playground?

Image Playground er en dedikeret app, der giver brugerne mulighed for at skabe kunstneriske billeder på en nem og tilgængelig måde. Brugerne kan vælge mellem forskellige stilarter som animation, illustration og skitse. Ved at indtaste en beskrivelse af det ønskede billede kan brugerne generere billeder med specifikke temaer, tilbehør eller steder. Appen integrerer også med Photos-biblioteket, hvilket giver mulighed for at inkludere kendte ansigter i de genererede billeder【  

AI-mærkning i metadata

En væsentlig funktion ved Image Playground er evnen til at markere AI-genererede billeder i metadata. Apples VP for software engineering, Craig Federighi, nævnte, at iOS 18 vil “markere metadata” for at identificere billeder skabt af Apple Intelligence. Dette initiativ er en del af Apples strategi for at sikre gennemsigtighed omkring oprindelsen af digitale billeder og forhindre misbrug af AI-teknologi.

Integration med andre Apple-apps

Image Playground er ikke kun en selvstændig app; den vil også være integreret i andre populære Apple-apps som Messages, Notes og Keynote. For eksempel kan brugerne i Messages oprette animerede emojis, kendt som Genmoji, som er unikke for deres beskeder. Notes-appen vil have en funktion kaldet Image Wand, der forvandler simple skitser til detaljerede billeder. Disse funktioner er designet til at forbedre brugeroplevelsen på tværs af forskellige Apple-enheder og apps.

Tilgængelighed og fremtidige opdateringer

Selvom Image Playground og andre Apple Intelligence-funktioner ikke er tilgængelige i den første iOS 18 beta, forventes de at blive introduceret i en fremtidig beta senere på året. Apple har også annonceret, at nogle af funktionerne først vil blive tilgængelige i 2025. Denne forsinkelse skyldes, at de store sprogmodeller, der driver AI-funktionerne, endnu ikke er fuldt implementeret på Apples servere.

Gratis, men med mulighed for betalte funktioner

Apple har bekræftet, at Apple Intelligence vil være gratis for brugerne. Dog blev der fundet referencer til AI-funktioner i Cloud Subscription-frameworks, hvilket indikerer, at der i fremtiden kan komme ekstra betalte funktioner. Det er også muligt, at brugerne vil kunne abonnere på ChatGPT Plus direkte fra indstillingerne i iOS 18, da Apple har annonceret integration af ChatGPT i det nye operativsystem

Konklusion

Apples Image Playground app repræsenterer et spændende skridt fremad inden for AI-genererede billeder. Med funktioner der sikrer gennemsigtighed og kreativitet, ser fremtiden lys ud for både kunstnere og almindelige brugere.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar