Apples nye Passwords-app: En trussel mod tredjeparts adgangskodeadministratorer?

Apples nye Passwords-app: En trussel mod tredjeparts adgangskodeadministratorer?

Apple har netop præsenteret deres nye Passwords-app ved WWDC 24. Appen er en betydelig udvidelse af deres eksisterende iCloud Keychain, som nu tilbyder en komplet adgangskodehåndteringsløsning, der synkroniserer på tværs af iOS, iPadOS, macOS og Windows. Men hvad betyder dette for tredjeparts adgangskodeadministratorer som 1Password, LastPass og Dashlane?

En stærk ny spiller

Passwords-appen vil kunne lagre og autofylde adgangskoder, opbevare verifikationskoder og sende sikkerhedsadvarsler. Denne app gør det nemt for brugere at administrere deres digitale sikkerhed direkte fra deres Apple-enheder, og den er gratis. Dette kan virke som en stor fordel for dem, der allerede er dybt investeret i Apples økosystem.

Begrænset platformunderstøttelse

En væsentlig ulempe ved Apples Passwords-app er dens begrænsede platformunderstøttelse. Appen vil ikke være tilgængelig på Android eller Chrome, hvilket betyder, at brugere, der benytter disse platforme, stadig vil have behov for en tredjeparts løsning. Dette åbner en mulighed for tjenester som LastPass og Dashlane, der tilbyder bredere platformunderstøttelse og robust funktionalitet.

Tredjeparts løsninger har stadig en plads

På trods af Apples nye app, mener ledere fra LastPass og Dashlane, at der stadig er plads til tredjeparts adgangskodeadministratorer. Disse løsninger tilbyder ofte mere avancerede funktioner og kompatibilitet på tværs af mange platforme, hvilket er afgørende for brugere med forskellige enheder og operativsystemer. Desuden er tredjeparts løsninger kendt for at være “sticky” – brugerne bliver ved med at bruge dem, når de først har fået værdi ud af dem.

Konklusion

Apples Passwords-app er en stærk ny spiller i adgangskodeadministrationsmarkedet, specielt for dem, der udelukkende bruger Apple-produkter. Men for brugere, der har brug for tværplatforms adgangskodeadministration, vil tredjeparts løsninger som 1Password, LastPass og Dashlane fortsat være uundværlige. Apples mangel på understøttelse af Android og Chrome kan vise sig at være en afgørende faktor, der holder tredjeparts adgangskodeadministratorer relevante i fremtiden.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar