Gratis levering ved bestilling over 500 DKK

I juli 2024 blev det afsløret, at ChatGPT for Mac lagrede brugernes samtaler i ukrypterede filer, hvilket rejste alvorlige bekymringer om datasikkerhed. Problemet blev opdaget af udvikleren Pedro José Pereira Vieito, som delte sin opdagelse på Threads. Dette betød, at enhver app på Mac’en, inklusive potentielt skadelig software, kunne få adgang til disse samtaler uden nogen form for beskyttelse  .

 

Hvordan Opdagelsen Blev Gjort

Pereira Vieito var nysgerrig efter, hvorfor OpenAI havde valgt at undlade at bruge sandkassebeskyttelse i deres Mac-app. Ved at undersøge hvor app-data blev gemt, opdagede han, at samtalerne blev lagret som ren tekst. Dette strider imod Apples strenge retningslinjer, som kræver, at apps isolerer data for at beskytte brugernes privatliv .

 

OpenAI’s Reaktion og Opdatering

Efter at problemet blev offentliggjort, udgav OpenAI en opdatering den 28. juni 2024, som krypterede alle brugerdata. En talsmand fra OpenAI udtalte til The Verge: “Vi er opmærksomme på dette problem og har udgivet en ny version af applikationen, der krypterer disse samtaler. Vi er forpligtet til at levere en hjælpsom brugeroplevelse, samtidig med at vi opretholder vores høje sikkerhedsstandarder”  .

 

Manglende Sandkassebeskyttelse

En af de primære årsager til denne sikkerhedsbrist var, at ChatGPT for Mac ikke brugte sandkassebeskyttelse, hvilket er en metode, der sikrer, at apps kun har adgang til de data, de specifikt har tilladelse til. Dette brud på Apples sikkerhedsprotokoller betød, at data var sårbare over for adgang fra andre apps på systemet, inklusive potentielt skadelig software  .

 

Fremtidige Sikkerhedsforanstaltninger

OpenAI har nu implementeret kryptering for at beskytte brugernes data bedre. Det er dog vigtigt, at brugere, der har installeret ChatGPT for Mac, sikrer sig, at deres app er opdateret til den nyeste version for at undgå potentielle sikkerhedsrisici. Denne hændelse understreger vigtigheden af strenge sikkerhedsforanstaltninger og overholdelse af platformens retningslinjer for at beskytte brugernes privatliv  .

 

For de nyeste opdateringer og detaljer om denne sag, samt andre Apple-nyheder, kan du følge med på We❤️Apple.dk.

Seneste nyheder

Se alle

Apple Intelligence i iOS 18.1 vil have en venteliste, her er hvordan du hopper over rækken.

Apple Intelligence i iOS 18.1 vil have en venteliste, her er hvordan du hopper over rækken.

Apple Intelligence i iOS 18.1 revolutionerer interaktionen med iPhones og iPads ved at bruge avanceret maskinlæring til personlig tilpasning. Kom foran i køen ved at opdatere din Apple-profil og aktivere notifikationer. Hold dig opdateret med de nyeste opdateringer fra Apple og We❤️Apple.

Læs mere

"Ny Magic Mouse, Trackpad og Tastatur på vej – men forvent ikke noget spændende"

"Ny Magic Mouse, Trackpad og Tastatur på vej – men forvent ikke noget spændende"

Apple planlægger at opdatere deres Magic Mouse, Trackpad og Keyboard, dog uden store designændringer. Fokus ligger på forbedrede indre komponenter for bedre ydeevne og batterilevetid, mens revolutionerende nye funktioner ikke forventes imødeset. En lancering er muligvis nært forestående.

Læs mere

Disney+ og Hulu dropper App Store In-App Purchase-betaling som den seneste runde af prisstigninger træder i kraft.

Disney+ og Hulu dropper App Store In-App Purchase-betaling som den seneste runde af prisstigninger træder i kraft.

Disney+ og Hulu fjerner App Store In-App Køb for at undgå Apples høje gebyrer. Brugere skal nu håndtere abonnementer direkte via Disney+ og Hulu’s hjemmesider. Samtidig sker prisstigninger, mens streamingtjenester lover fortsat stærkt indhold. We❤️Apple opdaterer om ændringer.

Læs mere