Din iPhone får måske ikke disse iOS 18 funktioner, her er hvorfor

Din iPhone får måske ikke disse iOS 18 funktioner, her er hvorfor

iOS 18 er ved at blive en af de største softwareopdateringer, som iPhone nogensinde har modtaget. Der er Apple Intelligence, store opgraderinger til kerneapps som Fotos, Beskeder og Noter, en ny Siri, utallige måder at tilpasse din enhed på, og meget mere. Men ikke alle funktioner kommer til alle understøttede iPhones. iOS 18 kan køre på en lang række enheder helt tilbage til 2018’s iPhone XS og XR. Der er dog visse funktioner, der kræver nyere modeller.

 

Her er alle iOS 18 funktionerne, som kun kommer til visse iPhones.

 

Apple Intelligence

Apple Intelligence | OpenAI ChatGPT | Google Gemini

Dette er den store nyhed: Mens Apple Intelligence er en af de største tilføjelser til iOS 18, er den begrænset til iPhone 15 Pro og Pro Max. Dette inkluderer funktioner som:

 

Tilpasset emoji-oprettelse (aka Genmoji)

Billedskabelse via Image Playground

AI-skrivningsværktøjer

Og meget mere

 

Det betyder, at selvom du har købt den nuværende bedste basis model iPhone—iPhone 15—vil du stadig skulle opgradere for at få adgang til de nyeste og bedste iOS 18 funktioner.

 

Ny, supercharged Siri med ChatGPT integration

Siri in iOS 18

Siri i iOS 18

 

Dette falder teknisk set under Apple Intelligence-paraplyen, men det er værd at fremhæve separat: iOS 18’s mere kraftfulde og kapable Siri, inklusive dens ChatGPT-integration, vil også være begrænset til iPhone 15 Pro og Pro Max.

 

Live lydtransskription i Noter

Apple Notes får nogle dejlige opgraderinger i iOS 18, herunder muligheden for at skabe transskriptioner af optagelser, selv når lyden optages live. Live lydtransskriptioner kan vise sig nyttige, når du er til et arbejdsmøde eller en klasseforelæsning, da du ikke længere behøver at tage notater febrilsk i disse situationer. Men ikke alle iOS 18-brugere vil få denne funktion, da det kræver en iPhone 12 eller nyere.

 

Håndfri oplåsning af døre

CSAM scanning would be abused | Unlocked padlocks

iOS 18’s Hjem-app tilføjer understøttelse af håndfri oplåsning af døre, hvis du har en Ultra Wideband smart lås. Du behøver ikke længere holde din iPhone op til dørlåsen, da den automatisk vil åbne takket være præcisionen fra Ultra Wideband. Apple begyndte først at tilføje Ultra Wideband chips til iPhone med iPhone 11, så ældre modeller vil ikke understøtte denne funktion.

 

Øjesporing

Inspireret af Vision Pro’s øjesporingsteknologi, introducerer iOS 18 en tilgængelighedsfunktion til at kontrollere din iPhone eller iPad udelukkende med dine øjne. Du skal bruge en iPhone 12 eller nyere for at bruge øjesporing, eller en iPhone SE 3. generation.

 

Forbedret dialog til tv-shows og film

Sidste år introducerede Apple Forbedret Dialog til Apple TV 4K, hvilket gjorde det lettere at høre, hvad der blev sagt i tv-shows og film, selv når der var høj musik eller lydeffekter involveret. I år kommer en forbedret version af funktionen ikke kun til tvOS 18, men også til iPhone og iPad via iOS og iPadOS 18. For at drage fordel af funktionen skal du køre en iPhone 11 eller nyere.

 

Musik Haptics

Apple Music ændrer sig ikke meget i iOS 18, men der er et par forbedringer på vej. En af dem er Musik Haptics, en funktion der synkroniserer iPhone’s Taptic Engine med den sang, der spiller, hvilket giver taps og vibrationer i takt med melodien. Denne tilgængelighedsfunktion er meget cool i brug, men det kræver, at man har en iPhone 12 eller nyere.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar