iOS 18 Bringer RCS til iPhone, men det er måske ikke klar til brug med det samme

iOS 18 Bringer RCS til iPhone, men det er måske ikke klar til brug med det samme

Apple har officielt annonceret, at iOS 18 vil bringe support for RCS (Rich Communication Services) til iPhone. Dette blev afsløret under WWDC 2024, og markerer en stor ændring i, hvordan iPhone-brugere kan kommunikere med Android-brugere. RCS lover forbedrede beskeder med funktioner som lyd, større mediefiler, læsekvitteringer, og skriveindikatorer. Men på trods af denne spændende nyhed er der flere detaljer, som kan påvirke, hvornår og hvordan iPhone-brugere vil kunne drage fordel af RCS.

 

RCS kommer til iPhone med iOS 18

RCS er designet til at erstatte den gamle SMS-protokol og tilbyder en række funktioner, der minder om dem, som iMessage-brugere allerede kender og elsker. Selvom RCS-beskeder stadig vil blive vist med grønne bobler, vil appen “Beskeder” vise mærket “Text Message – RCS” i samtalen, hvilket gør det lettere at identificere RCS-beskeder.

 

Tilgængelighed og begrænsninger

Desværre viser det sig, at denne funktion ikke er tilgængelig for alle beta-brugere af iOS 18 endnu. Første beta-version af iOS 18 viste ingen tegn på RCS, men anden beta-version tilføjede en ny RCS-knap i indstillingerne for nogle brugere. Dette har skabt forvirring blandt beta-testere, da ikke alle har adgang til funktionen, og for nogle virker den ikke trods aktivering af knappen.

 

Ifølge 9to5Mac afhænger RCS-support på iPhone af samarbejdet mellem Apple og deres operatørpartnere for at opdatere de bundles, der sendes med iOS. I øjeblikket er det kun få operatører som AT&T og T-Mobile i USA, der har opdateret deres bundles til at understøtte RCS på iPhone. Dette betyder, at de fleste beta-brugere sandsynligvis ikke vil kunne teste denne nye funktion før den offentlige lancering  .

 

Hvorfor Apple har vedtaget RCS nu

Apple har stået over for pres fra både Google og Samsung for at adoptere RCS i flere år. Google har kørt kampagner og reklamer for at overbevise Apple om at understøtte denne standard. En af de væsentlige grunde til Apples beslutning kan være regulatorisk pres, især fra EU, som har arbejdet på love, der kræver mere interoperabilitet mellem forskellige enheder og platforme. Ved at adoptere RCS viser Apple en villighed til at understøtte en universel messaging-standard, hvilket kan afværge yderligere regulatoriske udfordringer  .

 

RCS’s globale perspektiv og sikkerhed

Selvom RCS tilbyder mange forbedringer, er der også nogle bekymringer. Apples implementering af RCS vil ikke inkludere ende-til-ende kryptering som iMessage, hvilket betyder, at sikkerheden af RCS-beskeder ikke vil være så høj som iMessages. Apple har dog sagt, at de vil arbejde med GSM Association for at forbedre sikkerheden af RCS i fremtiden .

 

Fremtiden for RCS på iPhone

RCS-support forventes at være tilgængelig for alle iPhone-brugere med den offentlige lancering af iOS 18 i september. Men hvor hurtigt brugerne kan begynde at bruge RCS, afhænger af, hvor hurtigt deres operatører kan opdatere deres netværk til at understøtte denne funktion. For mange brugere uden for USA vil det sandsynligvis tage længere tid, da lokale operatører også skal tilføje support for RCS .

RCS iOS 18

Konklusion

Introduktionen af RCS til iPhone med iOS 18 er en vigtig udvikling, der lover at forbedre kommunikationen mellem iPhone- og Android-brugere. Selvom der er nogle udfordringer og begrænsninger i de tidlige stadier, viser Apples beslutning om at adoptere RCS en villighed til at bevæge sig mod en mere åben og interoperabel fremtid. Hold øje med flere opdateringer, når vi nærmer os den offentlige lancering af iOS 18.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar