iOS 18: En Ny Æra for Siri og Apple Intelligence

iOS 18: En Ny Æra for Siri og Apple Intelligence

Introduktion

Når iOS 18 lanceres senere i år, kan vi forvente markante forbedringer til Siri takket være Apple Intelligence. Dette markerer begyndelsen på en ny æra for Siri, hvor Apple kombinerer sin avancerede AI-teknologi med personlig kontekst og sikkerhed. I denne artikel dykker vi ned i de nye funktioner og forbedringer, der gør Siri mere kraftfuld og nyttig end nogensinde før.

 

Nye måder at aktivere Siri på

Med iOS 18 kan du nu aktivere Siri ved blot at dobbelttrykke på bunden af din iPhone eller iPad. Denne funktion gør det nemmere at bruge Siri, især når det ikke er muligt at tale højt. Når du aktiverer Siri med stemmen eller sideknappen, vil den nu vises som en glødende ring rundt om skærmens kanter i stedet for den gamle flydende orb, hvilket giver en mere integreret og moderne oplevelse  .

 

Integration med ChatGPT

En af de mest bemærkelsesværdige opdateringer er integrationen af ChatGPT. Selvom Siri ikke konkurrerer direkte med ChatGPT om verdensviden, vil Siri kunne trække på ChatGPT’s omfattende databaser, når det er relevant. For eksempel kan du tage et billede af en plante og spørge Siri om plejeinstruktioner, og ChatGPT vil levere de nødvendige oplysninger. Dette kræver en engangs tilladelse, hvorefter processen bliver sømløs  .

Actions Siri can take in iOS 18

Personlig assistent på et nyt niveau

Siri har altid været markedsført som en personlig assistent, men med iOS 18 tager det virkelig fart. Siri vil nu kunne forstå og handle på baggrund af din personlige kontekst. Dette inkluderer at referere til tidligere beskeder, sange, e-mails osv. For eksempel kan du sige “Vis artiklen om Malibu fra min læseliste” eller “Send billederne fra festen i lørdags til Josh”, og Siri vil forstå præcis, hvad du mener .

Apple AI logo (left), and new Siri icon (right)

Forståelse af naturligt sprog

En anden stor forbedring er Siri’s evne til at forstå og reagere på naturligt sprog, selv når du snubler over dine ord. Dette gør interaktionen mere flydende og naturlig. Siri kan nu også huske konteksten af tidligere anmodninger, hvilket betyder, at du kan fortsætte en samtale uden at gentage dig selv  .

 

Nye Siri superkræfter

Siri får også flere nye evner takket være Apple Intelligence:

Onscreen Awareness: Siri kan nu forstå og handle på information, der vises på skærmen, som telefonnumre, adresser, links osv.

Krydshandlinger mellem apps: Siri kan udføre handlinger på tværs af apps uden at skulle åbne dem først.

Indgående Apple-produktviden: Siri kan nu svare på en bred vifte af spørgsmål om Apple-enheder og funktioner  .

 

Hvornår er det tilgængeligt?

Apple Intelligence vil blive lanceret sammen med iOS 18 i beta-form, hvilket giver Apple mulighed for at finjustere funktionerne over tid. Ikke alle nye evner vil være tilgængelige fra dag ét, men vil blive rullet ud gradvist i løbet af det kommende år .

 

Konklusion

Med iOS 18 og Apple Intelligence tager Siri et stort skridt fremad. Fra forbedret naturlig sprogforståelse og personlig kontekst til integration med ChatGPT og nye superkræfter, er Siri klar til at blive den intelligente assistent, vi altid har ønsket os. Hold øje med iOS 18’s lancering senere i år for at opleve disse spændende nye funktioner selv.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar