iOS 18: Hvordan du Låser og Skjuler iPhone Apps

iOS 18: Hvordan du Låser og Skjuler iPhone Apps

Apple har introduceret en længe ventet funktion i iOS 18, der gør det muligt at låse og skjule individuelle apps på din iPhone, selv når enheden er låst op. Denne funktion forbedrer privatlivets fred ved at sikre, at kun du kan få adgang til visse apps, selvom andre bruger din telefon.

 

Låsning af Apps med Face ID eller Touch ID

En af de mest markante nye funktioner i iOS 18 er muligheden for at låse apps med Face ID eller Touch ID. Dette betyder, at du kan låse specifikke apps, som du ikke ønsker, at andre skal have adgang til. Når en låst app forsøges åbnet, vil en popup vises og bede om sekundær autentifikation via Face ID eller Touch ID. Hvis Stolen Device Protection er aktiveret, er det ikke muligt at låse appen op med en adgangskode, hvilket giver en ekstra sikkerhedsforanstaltning, hvis din iPhone bliver stjålet.

 

Sådan Låser du en App:

1. På din startskærm, tryk og hold på ikonet for den app, du vil låse.

2. Vælg “Kræv Face ID” (eller Touch ID).

3. Bekræft ved at vælge “Kræv Face ID” igen.

safari

Bemærk, at Siri ikke kan bruges med en låst app, og at Spotlight-søgning samt notifikationsforhåndsvisninger ikke vil vise indhold fra den låste app  .

 

Skjulning af Apps

Udover at låse apps, giver iOS 18 også mulighed for at skjule dem. Når en app er skjult, fjernes dens ikon og navn fra startskærmen, og den vil ikke dukke op i søgninger. Dog vil systemapps som Safari og Fotos ikke kunne skjules. De skjulte apps placeres i en skjult mappe i din App Bibliotek, som kan tilgås ved at swipe til enden af dine startskærmssider. Notifikationer fra skjulte tredjepartsapps vil heller ikke være tilgængelige  .

 

Sådan Skjuler du en App:

1. Lås først appen ved at følge trinene ovenfor.

2. Vælg “Skjul app” fra de tilgængelige indstillinger.

hide app ios 18

Genåbning og Udfoldning af Skjulte Apps

For at låse en tidligere låst app op, skal du blot trykke og holde på appens ikon og vælge “Kræv ikke Face ID”. For at skjule en app skal du gå til App Biblioteket, finde den skjulte mappe og udføre en Face ID-scanning for at afsløre dens indhold  .

 

Konklusion

Med introduktionen af iOS 18’s nye funktioner til at låse og skjule apps, tilbyder Apple en forbedret brugeroplevelse og øget privatlivsbeskyttelse. Disse værktøjer er især nyttige, når du låner din telefon til andre eller ønsker at beskytte følsomme oplysninger mod uvedkommende.

Hold øje med We❤️Apple.dk for flere opdateringer og dybdegående artikler om Apple-produkter og softwareopdateringer. Besøg vores hjemmeside regelmæssigt for at være på forkant med de nyeste Apple-nyheder.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar