Microsoft Udsætter Kontroversiel Recall AI Funktion på Ubestemt Tid

Microsoft Udsætter Kontroversiel Recall AI Funktion på Ubestemt Tid

Microsoft har haft nogle turbulente uger efter introduktionen af deres nye Copilot+ PC’er, som er centreret omkring kunstig intelligens (AI). En af de mest omdiskuterede funktioner, Recall, blev hurtigt stemplet som en “sikkerheds katastrofe” af eksperter. Efter betydelig kritik har Microsoft nu besluttet at udsætte lanceringen af Recall på ubestemt tid og implementere flere væsentlige ændringer.

Baggrund og Kritik

Recall er designet til at tage regelmæssige skærmbilleder af brugerens aktivitet og skabe en søgbar tidslinje ved hjælp af AI. Funktionen blev oprindeligt lanceret som en del af Microsofts Copilot+ PC’er, men mødte hurtigt modstand fra sikkerhedseksperter og brugere, der bekymrede sig om privatlivets fred og sikkerheden ved konstant overvågning.

Kevin Beaumont, en kendt cybersikkerhedsekspert, opdagede, at Recall-databasen oprindeligt blev gemt i almindelig tekst, hvilket gjorde den sårbar over for malware-angreb. Dette, sammen med bekymringer fra andre sikkerhedseksperter, førte til en bølge af negativ omtale og krav om ændringer  .

Microsofts Reaktion og Ændringer

Som reaktion på kritikken har Microsoft foretaget flere væsentlige ændringer for at forbedre sikkerheden og privatlivet omkring Recall. For det første vil Recall nu være en opt-in funktion i stedet for opt-out, hvilket betyder, at brugerne aktivt skal vælge at aktivere funktionen under opsætningen af Windows 11  .

For at sikre dataens integritet og sikkerhed har Microsoft introduceret flere lag af beskyttelse. Dette inkluderer “just-in-time” dekryptering, hvor snapshots kun dekrypteres efter brugerens autentificering ved hjælp af Windows Hello. Derudover kan brugere nu pause Recall, filtrere hvilke applikationer og websites der bliver taget snapshots af, og de kan til enhver tid deaktivere funktionen  .

Her er det reviderede Microsoft-blogindlæg, der beskriver nyhederne:

I dag kommunikerer vi en yderligere opdatering om Recall (preview) funktionen til Copilot+ PC’er. Recall vil nu skifte fra en preview-oplevelse, der bredt var tilgængelig for Copilot+ PC’er den 18. juni 2024, til en preview, der først vil være tilgængelig i Windows Insider Program (WIP) i de kommende uger. Efter at have modtaget feedback om Recall fra vores Windows Insider Community, som vi typisk gør, planlægger vi at gøre Recall (preview) tilgængelig for alle Copilot+ PC’er snarest.

Vi justerer udgivelsesmodellen for Recall for at udnytte ekspertisen fra Windows Insider-fællesskabet for at sikre, at oplevelsen opfylder vores høje standarder for kvalitet og sikkerhed. Denne beslutning er baseret på vores forpligtelse til at levere en pålidelig, sikker og robust oplevelse for alle kunder og for at søge yderligere feedback, før funktionen gøres tilgængelig for alle Copilot+ PC-brugere.

Hvad Betyder Dette for Brugerne?

Selvom Recall stadig er tilgængelig som en del af Windows Insider Programmet, er den offentlige lancering blevet udskudt på ubestemt tid. For brugere, der ser frem til at prøve funktionen, vil det kræve tilmelding til Insider Programmet, hvor feedback fra brugerne vil blive brugt til yderligere at forbedre funktionens sikkerhed og brugervenlighed.

Microsoft har gentagne gange understreget deres forpligtelse til at levere en sikker og pålidelig brugeroplevelse. Copilot+ PC’er vil være udstyret med avancerede firmwarebeskyttelser og Pluton-sikkerhedsprocessoren, som arbejder ud fra Zero Trust-principperne for at minimere risikoen for datatyveri .

Fremtiden for Recall

Selvom der ikke er nogen konkret tidslinje for, hvornår Recall vil blive lanceret offentligt, er det klart, at Microsoft er dedikeret til at tage alle nødvendige skridt for at sikre, at funktionen opfylder de højeste sikkerhedsstandarder. Dette omfatter løbende feedback fra Windows Insider Community og yderligere justeringer baseret på brugernes oplevelser og eksperternes evalueringer.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar