Storeændringer i EU tilgængelige for iPad med anden beta af iPadOS 18

Storeændringer i EU tilgængelige for iPad med anden beta af iPadOS 18

Den Europæiske Union (EU) har presset Apple til at bringe de samme App Store-ændringer til iPad, som tidligere blev introduceret for iPhone. Disse ændringer inkluderer muligheden for at sideloade apps, alternative betalingsmetoder, understøttelse af alternative browsermotorer og mere. Nu er disse ændringer tilgængelige til test i den anden beta af iPadOS 18.

 

Apple afslører nyhederne

Apple delte nyheden på deres udviklerwebsite i dag sammen med lanceringen af den anden runde af betaversioner. Ændringerne, der gælder for apps i EU’s 27 medlemslande, kan nu testes i iPadOS 18 beta 2 med Xcode 16 beta 2. Apple bemærkede også detaljer om Web Browser Engine Entitlement Addendum for Apps og Embedded Browser Engine Entitlement for Apps i EU. Disse addenda inkluderer nu iPadOS. Hvis du allerede har indgået nogen af disse addenda, skal du sørge for at underskrive de opdaterede vilkår.

 

Vigtige ændringer med iPadOS 18

Med iPadOS 18 introduceres en række vigtige ændringer, der er designet til at overholde EU’s Digital Markets Act (DMA). Dette omfatter:

 

1. Sideloading af Apps: Brugere får nu mulighed for at installere apps udenom App Store, hvilket giver større fleksibilitet og valgfrihed.

2. Alternative Betalingsmetoder: Udviklere kan tilbyde alternative betalingsmetoder inden for deres apps, hvilket kan føre til lavere transaktionsgebyrer og flere muligheder for forbrugerne.

3. Understøttelse af Alternative Browsermotorer: Udviklere kan nu bruge deres egne browsermotorer i stedet for at være tvunget til at bruge Apples WebKit, hvilket kan føre til innovation og bedre ydeevne.

 

EU’s holdning til Apples tilgang

EU har været meget klare i deres kommunikation om, at de ser meget alvorlige problemer med Apples manglende overholdelse af DMA. Apple har lavet en række store ændringer for at overholde kravene, men EU kan stadig finde Apples tilgang som værende ikke i overensstemmelse. Dette kan føre til yderligere regulatorisk pres og potentielle sanktioner.

 

Globalt pres på Apple

Ud over presset fra EU, står Apple også over for lignende antitrust-pres i andre regioner, såsom Japan og Indien:

Japan: Har vedtaget en lov, der tvinger Apple til at tillade iOS App Marketplaces i landet. Dette betyder, at alternative app-butikker kan operere på lige fod med Apples egen App Store.

Indien: Apple står over for en kommende antitrustkamp i Indien og har aktivt lobbyet mod nye lovgivningsforslag, der kan påvirke deres forretningsmodel.

 

Konklusion

Med den anden beta af iPadOS 18 kan udviklere og brugere nu begynde at teste de omfattende ændringer, der er designet til at overholde EU’s reguleringer. Dette markerer et vigtigt skridt i Apples indsats for at tilpasse sig en stadigt mere reguleret teknologisk verden. Mens ændringerne i første omgang kun er tilgængelige som beta, forventes de at blive implementeret officielt til efteråret, hvilket vil bringe betydelige ændringer til, hvordan apps distribueres og bruges på iPads i EU.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar