Volkswagen biler giver en tidlig smagsprøve på Apples tilgang til ChatGPT-integration

Volkswagen biler giver en tidlig smagsprøve på Apples tilgang til ChatGPT-integration

Volkswagen har netop annonceret en spændende udvikling inden for deres bilteknologi: integrationen af ChatGPT med deres eksisterende IDA stemmeassistent. Dette initiativ giver os et indblik i, hvordan Apple muligvis vil implementere ChatGPT i fremtidige versioner af iOS. Mens vi endnu ikke kan opleve Apples tilgang før en senere iOS 18 beta, kan ejere af nogle af de nyeste Volkswagen-biler allerede nu nyde godt af lignende funktioner.

 

Volkswagens IDA Stemmeassistent

Volkswagens IDA (Intelligent Digital Assistant) er en indbygget AI-stemmeassistent, der findes i mange af de nyeste VW-modeller. IDA giver førere mulighed for at bruge stemmekommandoer til at styre forskellige funktioner i bilen såsom navigationssystemet, klimaanlægget og infotainmentsystemet. For at aktivere IDA kan førere enten sige “Hello IDA” eller trykke på en knap på rattet.

 

Apples Tredelte Tilgang til ChatGPT Integration

Apple har annonceret en tre-delt tilgang til ChatGPT-integration:

1. Så mange opgaver som muligt vil blive udført på enheden.

2. Dernæst vil Apples egne AI-servere, Private Cloud Compute, tage over.

3. Som sidste udvej vil en tredjeparts AI-system, hvor ChatGPT er den første, blive brugt.

 

Volkswagen ser ud til at følge en lignende tilgang, dog uden det andet trin. Så mange kommandoer og forespørgsler som muligt vil blive behandlet i køretøjet af IDA. Hvis IDA ikke kan håndtere dem, vil de blive sendt videre til ChatGPT.

 

Hvordan Det Fungerer

Volkswagen forklarer, at med integrationen af ChatGPT kan bilen nu besvare spørgsmål om en lang række emner. For eksempel kan AI’en give oplysninger om turistattraktioner, rapportere om tidligere fodboldturneringer eller hjælpe med at løse matematikopgaver. Alt dette fungerer intuitivt, og føreren kan tale med assistenten på naturlig vis uden at tage øjnene fra vejen.

 

Kunder med en eksisterende VW Connect/VW Connect Plus konto kan bruge IDA stemmeassistenten som normalt uden behov for yderligere adgang eller apps. Når en forespørgsel ikke kan besvares af Volkswagen-systemet, bliver den anonymt videresendt til ChatGPT, og svaret leveres i den velkendte Volkswagen-stemme.

 

Datasikkerhed og Privatliv

Volkswagen understreger, at ChatGPT ikke har mulighed for at identificere føreren. Det vil kun vide, at forespørgslen kommer fra en af deres biler, og der er andre sikkerheds- og privatlivsforanstaltninger på plads. Spørgsmål og svar slettes straks for at sikre optimal databeskyttelse. Den online stemmeassistent kan deaktiveres enten i indstillingsområdet af Volkswagen-appen eller i infotainmentsystemets privatlivsindstillinger.

 

Tilgængelighed

 

ChatGPT-integration er tilgængelig i Europa i alle elektriske ID-modeller samt de nyeste Golf, Tiguan og Passat. Volkswagen siger, at integrationen snart kommer til USA. En VW Connect-konto er påkrævet.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar