watchOS 11 fjerner Siri-uret fra Apple Watch

watchOS 11 fjerner Siri-uret fra Apple Watch

Apple Watch-brugere har i flere år nydt godt af den smarte og personlige Siri-urskive, der første gang blev introduceret med watchOS 4 i 2017. Siri-uret har tilbudt dynamiske opdateringer baseret på tid, sted og brugerens daglige aktiviteter. Men med den seneste opdatering, watchOS 11, siger Apple farvel til Siri-urskiven og introducerer en ny, smartere Smart Stack.

Hvad er Smart Stack?

Smart Stack er en ny funktion, der automatisk viser widgets baseret på tid, sted og brugerens adfærd. For eksempel kan Smart Stack vise en Shazam-widget, når der opdages musik i nærheden, eller en Live Activities-widget for at holde styr på sportsscores eller Uber-ankomster. Denne nye funktionalitet erstatter mange af de opgaver, Siri-urskiven tidligere varetog.

Hvorfor blev Siri-urskiven fjernet?

Siri-urskiven har været en integreret del af Apple Watch i seks generationer, men den har ikke fået væsentlige opdateringer i de senere år. Introduktionen af Smart Stack i watchOS 10 gjorde Siri-urskiven overflødig, da begge systemer benytter sig af en lignende lodret rullefunktion til at vise informationer. Smart Stack tilbyder en mere moderne og intuitiv måde at interagere med uret på, hvilket har ført til, at Siri-urskiven nu pensioneres.  

Nye funktioner i watchOS 11

Udover fjernelsen af Siri-urskiven bringer watchOS 11 en række nye funktioner og forbedringer:

1. Forbedret sundhedssporing:

 Training Load: Evaluering af træningsintensitet ved hjælp af forskellige parametre som alder, vægt og GPS-data for at optimere træningsrutiner. 

 Cycle Tracking: Udvidede funktioner til at støtte gravide brugere, herunder logning af graviditetsforløb og symptomer. 

 Vitals App: Ny app der viser mere detaljerede sundhedsdata. 

2. Interaktive widgets:

• Widgets kan nu interagere direkte med brugeren fra Smart Stack. For eksempel kan man modtage vejralarmer før en storm eller se kommende træningspas direkte på uret.  

3. Forbedret brugeroplevelse:

 Fotos-urskiven: Brug af maskinlæring til at vælge og fremhæve de bedste billeder baseret på æstetik og komposition, samt dynamiske billedvisninger. 

 Offline navigation: Apple Maps tilbyder nu offline ruter i amerikanske nationalparker og brugerdefinerede gåture med detaljeret vejledning. 

4. Nye tilslutningsmuligheder:

 Tap to Cash: Mulighed for at overføre Apple Cash ved blot at holde Apple Watch tæt på en anden enhed. 

 Ultra Wideband nøgler: Lås døre op automatisk, når du nærmer dig, uden at skulle røre ved låsen. 

Kompatibilitet og tilgængelighed

watchOS 11 er kompatibel med Apple Watch Series 6, 7, 8 og 9, samt første og anden generation af Apple Watch Ultra og SE.  Opdateringen forventes at blive frigivet i september, men kan allerede nu testes i udvikler-betaen. 

Afsluttende tanker

Selvom Siri-urskiven nu er en del af historien, bringer watchOS 11 en række spændende nye funktioner og forbedringer, der gør Apple Watch endnu mere brugervenligt og funktionelt. 

Tilbage til blog

Indsend en kommentar