Apple-Advarer-iPhone-Brugere-i-98-Lande-om-mercenary-spyware-attacks-Opdaret We❤️Apple.dk

Apple Advarer iPhone Brugere i 98 Lande om ‘mercenary spyware attacks’’ - Opdaret

En Alvorlig Advarsel fra Apple

Apple har udsendt en advarsel til et betydeligt antal iPhone-brugere på tværs af 98 lande om, at de muligvis er blevet mål for ‘mercenary spyware attacks” som kan kompromittere næsten alle personlige data på deres enheder.

Apple understreger, at de aldrig kan være 100% sikre i deres konklusioner, men de har en høj grad af tillid til deres advarsler og opfordrer modtagerne til at tage sikkerhedsadvarslen alvorligt.

Læs Apple's advarsel her

 

iPhone Spyware kan Fuldt Ud Kompromittere Enheder

Selvom iPhones er kendt for deres høje sikkerhed, er der en konstant kamp mellem Apple og virksomheder, der investerer millioner af dollars i at identificere og udnytte sårbarheder. Den mest berygtede af disse er NSO Group, hvis Pegasus software er i stand til at få adgang til næsten alle personlige data lagret på en iPhone.

Pegasus betaler store summer til hackere, der opdager sårbarheder, som kan bruges til zero-click exploits – hvor ingen brugerinteraktion er påkrævet af målet. Blot det at modtage en bestemt iMessage – uden at åbne eller interagere med den – kan tillade, at en iPhone bliver fuldstændig kompromitteret, uden ejerens viden.

Spyware og Målretning af Specifikke Grupper

NSO Group sælger deres software til regeringer, herunder nogle med meget dårlige menneskerettighedsrekorder. Disse regeringer målretter ofte oppositionspolitikere, menneskerettighedsaktivister, journalister og advokater.

Apple arbejder hårdt på at lukke disse sårbarheder så snart de bliver opmærksomme på dem, men det kan tage tid. I mellemtiden forsøger Apple at opdage, når en iPhone er blevet kompromitteret, og at advare ofrene.

 

Apples Detektion og Advarsler til Ofre

En af de trin Apple tager i mellemtiden er at forsøge at opdage, når en iPhone er blevet kompromitteret (uden nødvendigvis at vide, hvordan dette blev opnået), og at advare ofrene.

Seneste advarsel om ‘lejesoldat-spyware angreb’ fra Apple er en del af en løbende indsats for at beskytte brugerne mod statssponseret overvågning. TechCrunch rapporterer, at Apple netop har udsendt en af disse advarsler til formodede ofre i i alt 98 lande.

 

Apples Besked til Ofrene

“Apple har opdaget, at du bliver målrettet af et lejesoldat-spyware angreb, der forsøger at kompromittere den iPhone, der er forbundet med din Apple ID -xxx-,”

skrev Apple i advarslen til de berørte kunder. “Dette angreb er sandsynligvis rettet mod dig specifikt på grund af, hvem du er, eller hvad du gør. Selvom det aldrig er muligt at opnå absolut sikkerhed ved påvisning af sådanne angreb, har Apple høj tillid til denne advarsel – tag det venligst alvorligt,” tilføjede Apple i teksten.

Hvad er Nedlukningstilstand?

Hvordan Apple Forsøger at Beskytte Brugere

Apple gør alt, hvad de kan for at beskytte deres brugere mod disse sofistikerede trusler. Deres sikkerhedsadvarsler er en vigtig del af denne strategi, da de giver brugerne mulighed for at tage nødvendige forholdsregler for at beskytte deres data. Dette inkluderer at holde deres software opdateret og være opmærksom på mistænkelig aktivitet på deres enheder.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar