Apple-Undgår-EU-s-Antitrust-Trussel-med-Tap-and-Pay-Aftale We❤️Apple.dk

Apple Undgår EU’s Antitrust Trussel med Tap-and-Pay Aftale

Apple Inc. har undgået truslen om bøder fra EU’s regulatorer ved at indgå en aftale om at åbne deres mobile wallet-teknologi for andre udbydere uden omkostninger i et årti. Denne aftale afslutter en undersøgelse af den amerikanske teknologigigants strengt beskyttede betalingsteknologi. EU havde tidligere advaret om, at begrænsning af adgangen til teknologien udgjorde misbrug af Apples markedsmagt.

 

Apple Åbner for Rivaler

Apple har forpligtet sig til at lade konkurrenter få adgang til iPhone’s ‘tap and go’ teknologi, ifølge EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager. Beslutningen vil forhindre Apple i at udelukke andre mobile wallets fra iPhone’s økosystem. Under EU-aftalen vil forbrugere i Europa kunne bruge alternative digitale wallets til at betale for varer og tjenester ved checkouts. Forpligtelserne forbliver bindende i 10 år, og Apple risikerer en bøde på op til 10% af den globale årlige omsætning, hvis aftalen overtrædes.

 

Langvarige Stridigheder

Denne aftale markerer en kortvarig pause i den langvarige strid mellem EU og Apple, som ofte har været på kant med hinanden over, hvordan firmaet fra Cupertino, Californien, håndterer reguleringer i Bruxelles. Tidligere i år udfordrede Apple en €1,8 milliarder ($2 milliarder) EU-bøde for at hæmme fair konkurrence fra musikstreamingrivaler, herunder Spotify Technology SA. Denne bøde kom efter, at Apple tidligere blev pålagt en rekordstor skatteopkrævning på €13 milliarder i en tvist med EU’s regulatorer om irsk statsstøtte.

 

Ændringer i iOS, Safari og App Store

Apple er også blevet tvunget til at ændre sine iOS, Safari og App Store tilbud i EU for at overholde blokkens Digital Markets Act – en regulering, som Apple har indgivet en række juridiske udfordringer imod. Apples digitale wallet tillader forbrugere at gemme virtuelle debet- og kreditkort på iPhones, samt billetbestillinger. Deres tilbud til EU vil give tredjepartsudviklere adgang til Apples betalingsteknologi for at hjælpe dem med at skabe alternative mobile wallets, meddelte kommissionen torsdag.

 

Reaktioner og Fremtidige Udsigter

I reaktion på aftalen sagde Apple, at de vil rulle adgang til deres betalingschip ud i Europa, mens de også tillader kontaktløse transaktioner for bil- og hjemnøgler, firmabadges, loyalitetskort og eventbilletter. Siden sin debut for et årti siden, er Apple Pay vokset til at blive en af de mest dominerende og udbredte digitale wallets på markedet. Over hele Europa vender forbrugerne sig nu til appen for hurtigt at betale for alt fra offentlig transport til dagligvarer og restaurantregninger.

Denne nye forpligtelse kunne udløse en stor ændring for betalingsindustrien, som længe har ønsket at bruge Apples NFC-teknologi i deres egne digitale wallets. Med den nye adgang kunne aktører som PayPal Holdings Inc., Alphabet Inc.’s Google Pay eller Samsung Electronics Co.’s Samsung Pay bedre konkurrere og tiltrække flere europæiske kunder til at bruge deres apps i stedet for Apples ved kassen i butikkerne.

Tilbage til blog

Indsend en kommentar