Windows-på-din-iPhone-Apple-har-godkendt-den-første-PC-emulator-til-iOS We❤️Apple.dk

Windows på din iPhone - Apple har godkendt den første PC-emulator til iOS

Efter at have afvist det i første omgang, har Apple nu godkendt UTM SE, en app, der gør det muligt at emulere en computer og køre klassisk software og spil på din iPhone, iPad og visionOS-enheder. Dette kommer efter en langvarig godkendelsesproces, hvor Apple oprindeligt havde afvist appen med henvisning til deres strenge retningslinjer for App Store.


UTM SE - App Store

UTM SE: Hvad er det og hvad kan det?

UTM SE er en kraftfuld emulator bygget på QEMU, der tillader brugere at køre ældre operativsystemer som Windows, Mac OS 9 og forskellige Linux-distributioner. Selvom appen ikke inkluderer operativsystemer, giver den brugerne mulighed for at finde og downloade pre-bygget virtuelle maskiner via UTM’s hjemmeside. Dette gør det muligt at køre alt fra Windows XP til Windows 11, samt ældre systemer som DOS og Mac OS 9.2.1  .

 

Apple’s Oprindelige Afvisning og Efterfølgende Godkendelse

Apple afviste oprindeligt UTM SE, med henvisning til at appen ikke levede op til deres standarder og kaldte den en “subpar oplevelse.” UTM SE’s udviklere nævnte, at uden Just-In-Time (JIT) kompileringskapacitet, som er nødvendig for god ydeevne, ville appen ikke kunne levere den forventede oplevelse på iOS-enheder  .

Denne afvisning udløste en del debat omkring Apples politikker, især fordi de tillader retro-spilkonsol-emulatorer, men ikke PC-emulatorer. Apple argumenterede for, at en PC ikke er en konsol, på trods af at der findes mange gamle DOS og Windows spil, som brugere ville kunne spille via en emulator som UTM SE  .

 

Den Endelige Godkendelse og Hvad Det Betyder for Brugerne

Efter en to måneder lang gennemgangsproces og med hjælp fra AltStore teamet, blev UTM SE endelig godkendt til App Store. Dette markerer en stor milepæl, da det er første gang, en PC-emulator er blevet godkendt til iOS. UTM SE kan nu downloades gratis, hvilket åbner op for nye muligheder for teknologientusiaster og gamere, der ønsker at køre klassisk software og spil på deres iOS-enheder  .

 

Hvordan Kan Man Bruge UTM SE?

For at komme i gang med UTM SE, skal du blot downloade appen fra App Store. Appen tilbyder vejledninger og links til at finde og installere de nødvendige operativsystemer og virtuelle maskiner. Selvom det kræver lidt teknisk know-how at sætte det op, er det en kraftfuld løsning for dem, der ønsker at genopleve klassiske softwareoplevelser  .

 

Afsluttende Tanker

Apples godkendelse af UTM SE kan ses som et positivt skridt mod mere åbenhed og fleksibilitet i deres App Store-politikker. Det viser også, at selvom processen kan være lang og kompleks, kan udviklere med støtte fra fællesskabet opnå deres mål. Det bliver spændende at se, hvordan denne udvikling vil påvirke fremtidige apps og emuleringsmuligheder på iOS-platformen  .

Tilbage til blog

Indsend en kommentar